Keep on walking

Jag och bloggen lirar visst inte så bra just nu. Jag har inte allra mest energi på lager och påsklovet som väntar om drygt en vecka är verkligen efterlängtat (bortsett från den där gruvsamma kallelsen för cellprov). Det känns som att jag bara går och går, men ändå inte hinner göra allt jag vill få gjort. När jag ändå bara går och går kan jag lika gärna göra det snyggt, så därför klickade jag nyss hem ett par skor från Nelly som jag tänkte ha på jobbet.


Något som piggar upp är aldrig fel och jag passar på att tipsa om att det just nu är fraktfritt hos nelly.com och att de fått in en massa vårsnyggt. Vi hörs snart fina bloggläsare!

Bild: nelly.com

Knapparna

I förra inlägget skymtade ni kanske knapphängarna från Village som nu kommit upp på väggen? Jag gillar dem mycket och skulle nog vilja ha ett gäng i den mindre storleken också...Bild: privat

De två hallarna

Förra helgen blev fondväggen i hallen vit och denna helg är det väggarna i lilla hallen utanför Emmys rum och badrummet som fått tre lager vitfärg på sig. Det känns fräscht med vitt, men framför allt känns det nu mer enhetligt på bottenvåningen. Nu är det bara golven som borde bytas ut...

Först en bild på hur tapeten i lilla hallen såg ut före:


Efter:
Postlådan som hänger precis vid Emmys dörr fanns tidigare i Emmas ägo, men då den inte kom till användning hemma hos henne passade jag på när hon la ut några bloppisprylar på sin blogg.

Era krya-på-hälsningar har hjälpt, för nu mår jag mycket bättre :-) Halva dagen i dag har spenderats på säsongens sista innebandysammandrag där jag åter igen fick imponeras över Emmys bollkänsla. Jag är så glad över att hon inte ärvt min noll koll på boll. Just nu sitter Ebba och en kompis och målar vattenfärg vid köksbordet, så det är bäst att jag flyttar mitt fokus dit. Jag vill ju gärna behålla mitt kök vitt ;-)

Bilder: privata

Gult är rätt!

Liksom många andra i min omgivning har jag nu drabbats av förkylning och feber. Det smög sig på och bröt ut ordentligt lagom till att jag levererat resultaten på nationella provet i svenska till eleverna. När kroppen slappnade av var det visst fritt fram för viruset i stället. Denna förmiddag är DVD-spelaren laddad med Supersnälla Silversara och Stålhenrik som Ebba mer än gärna tittar på. Jag gillar egentligen inte att hon sitter och tittar på film på våra lediga fredagar, men när jag inte orkar sysselsätta henne med annat får det helt enkelt bli så.

Nerbäddad i sängen har jag sällskap av senaste numret av Sköna Hem som jag precis börjat prenumerera på igen. Jag tittar mer än gärna på bilderna med vitamininjektioner i gult, vilket passar mig perfekt just nu. Gult är verkligen en färg som stärker sin ställning och som allt fler vågar satsa på i sina hem. Jättekul!

Fler bilder och produktinformation finns här.

Bilder lånade från skonahem.com

Ny PS-favorit?

Många bilder från IKEA PS 2012 har cirkulerat på internet de senaste dagarna. En av produkterna jag längtar efter att få se på riktigt är satsbordet nedan:


Pressbild från IKEA.

SNABBA FAKTA OM IKEA PS 2012: 
• 46 produkter 
• 19 formgivare 
• Sjunde IKEA PS kollektionen 
• Inspirerad av över 60 års designhistoria på IKEA 
• Designen är förnyad i både form, funktion, hållbarhet och material 
• Material som bambu, återvunnen PET-plast, träplastkomposit och linne 
• Inkluderar stolar, bord, lampor, skålar, textilier, bilder och mycket mer
• Säljstart 4 maj 2012

KnappI söndags var jag och Ebba på bio med fina grannen A och en av hennes döttrar. Innan filmen började passade vi på att smita in på Village en sväng. Där fanns hängaren Knapp i flera härliga färger. Svarta, som jag blev sugen på, fanns bara i skyltningen, men när de plockas ner läggs två stycken undan till mig. De ska få ta plats bredvid Wavehängaren i hallen tror jag minsann. 

Tack för snälla ord om vår hall! Jag är mycket nöjd med den vita väggen :-)

Pressbild från Village.

I går förmiddag...

...plockade vi ner krokar, hatt- och skohyllor i hallen.Under dagen målade Mathias sedan tre varv med vitfärg, det sista vid 21-tiden på kvällen. När jag kom ner för trappan i morse såg det ut så här (ursäkta för dålig bildkvalitet så här i mörker): 

Min underbare make hade alltså varit vaken till det sista lagret torkat och sedan monterat tillbaka allting själv innan han gick och la sig. Vilken lycka! Nu ska jag bara rensa och hänga undan lite kläder och prylar som inte behöver hänga eller stå framme. Sedan kanske jag beställer det där periodiska systemet från Ferm Living som jag drömt om sedan i höstas.

Bilder: privata

Vår i hallen

I väntan på varmare vårväder och placering på balkongen står nu mitt Sandskär tillfälligt i hallen. Ännu en Aloe Vera-växt har införskaffats och det känns välkomnande med ett grönt inslag i hallen.Vi har varit och köpt vit väggfärg, så nu är kanske tapeten här i hallen, som jag är så less på, snart ett minne blott. I lilla hallen utanför Emmys rum och i Ebbas rum finns också tapeter som ska målas över, så vi får se var vi börjar. Att färgen är inköpt betyder i alla fall att min övertalning har lyckats ;-)

Nu håller vi tummarna för att MODO vänder underläget i första slutspelsmatchen och sedan är det såklart dags för sista mellomyset för i år. Heja Lisa och Loreen!

Bilder: privata

Blomfredag

Det är fortfarande blåsväder utomhus, så vi hittar på inneaktiviteter nu i slutet av sportlovet. Om en stund ska jag och tjejerna åka i väg med en kompis och hennes gullplutt till son. Först ska vi besöka en blomaffär precis utanför stan och sen blir det fredagsfika på café.

Nya blommor känns alltid fräscht så här års och i går köpte jag två nya till sovrummet. Någon sorts Aloe Vera är det va?Bild: privat

Tävling hos Ellas inspiration


Hos Ellas Inspiration pågår just nu en tävling där priset är ett presentkort värt 600 kr hos Familyroom. Jag är med och hoppas på tur! Tävla här senast 12 mars.

Fotovägg

Nu har halva sportlovet gått och jag kikar in här denna blåsiga onsdag för att visa fotoväggen som jag håller på med i läshörnan. Familjebilderna matchas med ett passande budskap från Lagerhaus.Bild: privat

Sportlov


Vecka 10 betyder sportlov för oss norrlänningar. Därför blir det paus här på bloggen några dagar medan vi passar på att fylla på energiförrådet med trevligt umgänge, soligt vårvinterväder och korvgrillning. Må så gott!

Bild: privat