Sköna växter

Sköna Hem uppmanar oss att sätta växterna först och den uppmaningen kände jag att jag tog till mig när jag bläddrade igenom senaste numret i kväll. Under en period trivdes jag inte alls med levande växter, men med rätt växt kan ett helt rum få ett lyft. Nu har jag precis försökt lyfta en trist yta i vår hall med hjälp av en yuccapalm som stått gömd i tvättstugan ett tag. Kameran laddade ur mitt i fotograferingen, så ni får hålla till godo med bilden som inspirerade mig så länge.



Nu längtar jag efter att krypa ner i sängen med senaste pocketfyndet "Alfahannen" och efter en förhoppningsvis god natts sömn får vi se vad sköna söndag har att erbjuda. KRAM

Bild: Sköna Hem

Fredagslyx

Fredagsmys i all ära, men i kväll byter jag ut det mot fredagslyx. Salongen där jag brukar klippa mig har öppet till 20:00 på vardagar, så därför passade jag på att boka in en tid för klippning och färgning i kväll. För mig är det lyx att få bli ompysslad och fin i håret, vilket jag vet att min frisör Mia alltid fixar. Sen hinner jag hem till familjen lagom till Idol och då får jag ju förresten min dos av fredagsmys också. Det bästa av två världar :-)



Halloween brukar vi inte göra någon stor grej av hemma hos oss, men fina dekorationspumpor har jag gärna framme. Ha en riktigt skön helg! KRAM

Secret Cities

Inredaren Helena i "Arga snickaren" använder sig av många produkter från Village och därför brukar jag ofta gilla hennes styling av hemmen i programmet. I kvällens avsnitt var det däremot tapeten "Secret Cities" från Mr Perswall som fångade mitt intresse. Förutom att jag gillar det enkla med bara en massa bokstäver på rad gillar jag att det på olika ställen i allt bokstavsmyller finns namn på olika storstäder. Denna tapet liknar faktiskt också en typ av glosövning jag brukar göra med eleverna där de ska hitta gömda ord i en bokstavskvadrat. Kanske är det därför som min språklärarhjärna tilltalas av denna tapet? Snygg är den i alla fall!





Dessa två bilder åker direkt in i min nya inspirationsmapp.

Pressbilder från mrperswall.se

Det blir en vit jul

Jag vet inte om ni kommer ihåg att jag de senaste åren velat ha en vit plastgran till jul. Tyvärr har jag alltid varit för sent ute och inte fått tag på någon, så i går när jag fick syn på en köpte jag med mig den hem direkt. Det känns tryggt att veta att det garanterat blir en vit jul hemma hos oss i år!



Även om jag längtar efter att ta fram granen ur sin förpackning får den vänta nere i förrådet ett tag till. När det väl är dags att pynta kommer den att kläs i silvriga kulor. Snön som ligger kvar på marken bidrar verkligen till att jullängtan blir allt större, eller hur känner du? Hoppas du haft en fin start på veckan!

Bild: privat

Helg



Äntligen är det fredagkväll och veckans skönaste stund :-) Middagen är avklarad och disken likaså. Flickorna har fått fredagsmys i sina skålar och sitter nere i gästrummet och kikar på Bolibompa medan jag och Mathias lyssnar på gamla favoriter från vår ungdom på Spotify. Det finns inget bättre än när hela helgen ligger och väntar på att vi kan göra vad som faller oss in, för just denna helg har vi inga planer förutom Emmys innebandy på söndag. Jag önskar er en riktigt skön helg kära bloggläsare! KRAM

Förresten, tack vare tips från Fru Sätterlund hittade jag det senaste tillskottet bland våra ljusstakar. Den finns i både vitt och svart på Rusta för 49 kr.

Bild: privat

Om jag hade ett sminkbord...

Hemma i mitt flickrum hade jag redan som 9-åring (tror jag det var) en spegelvägg. På den spegelväggen fanns en glashylla och under hyllan hade jag antingen en pall eller ett litet bord. Några läppstift, nagellack, ögonskuggor och en massa hårgrejer stod alltid framme och jag gillade att fixa och ordna på mitt lilla sminkbord. På senare tid har jag börjat längta efter ett sminkbord igen och det skulle helst stå i sovrummet. Problemet är bara att sovrummet inte alls rymmer något sådant så risken är att jag får fortsätta drömma länge till. Om jag hade ett sminkbord har Lagerhaus några produkter jag skulle vilja ha till det.


Denna fina bordsspegel kostar endast 49 kr.
För att det inte skulle bli för rörigt skulle jag förvara mitt smink i en söt sminkväska för 49 kr.

Eftersom vi har lite golvkallt skulle jag stoppa in fötterna i dessa mysiga tofflor för att inte frysa. De kostar 89 kr paret. Nästan, men bara nästan är jag villig att offra ett par garderober i vårt sovrum för att få sitta fint om morgnarna. Annars fungerar det rätt okej att fixa sig stående framför spegeln i badrummet också...

Pressbilder från Lagerhaus.se som ingår i serien Alice in Wonderland 2 och finns på Lagerhaus nu.

Cherry on top


Jag har fått ännu mer pepp nu under min hektiska skriva-omdömen-period :-) Denna gång i form av en award från fina Sofie som precis bytt namn och flyttat bloggen Syssla till Sofies Stiltje. Tack än en gång!

Uppdraget som följer med awarden är att berätta tre saker som ligger en varmt om hjärtat.

1. Min familj ligger mig självklart allra närmast hjärtat. Mathias, Emmy och Ebba men även resten av närmsta familjen.

2. Alla vänner. Just nu inkluderas mitt underbara arbetslag mer än någonsin inom denna kategori.

3. Jag är kanske ytlig, men att få strosa i affärer och göra ett eller annat inköp ligger mig också väldigt varmt om hjärtat.

Denna award väljer jag att skicka vidare till:

Jennys hus

af Nord

HUSnrNIO

Dahlarna

Malins inrednings- och renoveringsblogg


I morgon är det torsdag och det innebär föräldraledig dag. Jag och Ebba har planerat in ett besök på biblioteket eftersom hon har en treårspresent att hämta från dem. Lugnet där kommer att uppskattas, även om det är med en liten aktiv treåring jag går dit...

Keep calm

I jobbet som lärare finns det emellanåt mer hektiska perioder. Ett exempel på en sådan period är när omdömen inför utvecklingssamtal ska skrivas och det är just där jag befinner mig just nu. Jag har lätt att stressa upp mig över alla omdömen som ska hinnas med vid sidan av lektionsplanering, rättning, elev-/föräldrasamtal och allt annat vi fyller våra dagar med i vanliga fall. Även om jag måste jobba en del hemma om kvällarna under sådana här perioder är det skönt att få komma hem och slå sig ner i soffan och njuta av hemmets lugna vrå en stund. Jag har lagt till lite peptalk på tavellisten i form av en miniversion av Petrified in Pinks fina motiv "Keep calm and carry on".



Det är precis vad jag tänker göra just nu. Jag ska inte stressa upp mig utan bara keep calm and carry on en timme till innan det är sängdags. Må gott vänner!

Bilder: privata

Ombonat med Klara

Rusta håller på att bygga om och förbättrar bland annat inredningsavdelningen. Det är inte riktigt färdigt på butiken i vår stad än, men jag tycker mig redan märka en stor förbättring. Just nu finns många bra erbjudanden på mattor, så vi köpte en ny matta till vardagsrummet i dag.




Mattan heter Klara och är i mjuk och skön väv. Storleken 140x200 cm kostar 399 kr och det finns både andra färger och storlekar.

I går kväll var jag och mitt underbara arbetslag på Mamina Hamam som är ett turkiskt bad. Vi skrubbades, fick massage, skumtvättades och hade en väldigt mysig eftermiddag och kväll. Fem timmar spenderade vi i njutandets tecken och nu är vi fyllda med ny energi, något som så väl behövs. Jag hoppas att du också har en fin helg!

Julbutiken på IKEA

Precis som IKEA kan jag inte hålla mig längre, utan måste visa några av nyheterna i julsortimentet redan nu. "I år bjuder julen på IKEA allt från randig allmoge, gulliga hjärtan, moderna stjärnor till klassiska änglar. Något för alla som gillar julen", är IKEAs beskrivning av nyheterna denna säsong. På livethemma.se kommer det att finnas allt som hör julen och dess förberedelser till, så även om det känns lite tidigt än kommer jag absolut att hitta inspiration där framöver.

Här ser ni delar ur SNÖVITA presentpapper och dekorationer:









Ett härligt julklappsträd i sann Pippi Långstrump-anda kommer kanske inte att bli aktuellt hemma hos oss, men jag gillar idén att hänga upp klappar som dekoration. Jag gillar också den sista bilden med fina paket på en stol. Däremot kanske de inte skulle få ligga orörda hemma hos oss med tanke på nyfikna småbarnsfingrar.

Vi brukar alltid göra ett besök på IKEA i november och detta år får absolut inte bli något undantag. För er som har ett varuhus nära intill kan ni besöka julbutiken redan i helgen. Lyckostar!

Bilder: http://livethemma.ikea.se/

Oddbirds i vår soffa

Som jag skrev i ett tidigare inlägg kom jag hem med en knallgul påse från Hemtex i torsdags. I påsen fanns en av Oddbirds läckra kuddar som de designat i samarbete med redan nämnda företag. Här kan du se alla snygga produkter som finns ute i butik nu.





Vardagsrummet har fått sig ännu lite mer höstpiff i form av prydnadspumpor från Village.





Vi tänkte avsluta vår söndag på ett bekvämt sätt och besöka en viss snabbmatsrestaurang för middag. Det känns som om vi kan vara värda det efter att ha arbetat här hemma hela dagen. I alla fall intalar jag mig det...

Bilder: privata

Vänner

Krukgubben på köksbänken har fått en plommonlila vän, så nu finns två små gubbvänner i vårt kök. Nytillskottet är en present från goda vänner som vi hade på besök i går. Vi började vår eftermiddag på äventyrsbadet här i vår stad och sedan blev det mat, dryck och en massa godis hemma hos oss. Eftersom vi inte setts på länge var besöket extra efterlängtat och vi hade en väldigt mysig lördag tillsammans.





I dag har vi en riktig fixardag med allt från tvätt till att sätta nya lister på fönstren. Hoppas du har en fin söndag!

Bilder: privata

Plaza Interiör 15 år

En av mina favoriter bland inredningsmagasin är Plaza Interiör och nu firar de 15-årsjubileum med ett extra tjockt nummer på 300 sidor. Jag har inte hunnit mer än att bläddra igenom de första sidorna, men det verkar lovande. Gillar du Martina Haag får du dubbel läsglädje eftersom hennes "I en annan del av Bromma" följer med detta nummer. Jag har visserligen redan läst den och eftersom jag gillar Martinas sätt att skriva så kan jag absolut tipsa om denna feelgoodroman. Jag ska gladeligen ge bort den till den första i min närhet som vill ha den.



Det följer även med ett trevligt prenumerationserbjudande där man kan välja bland lockande premier, så jag kommer nog att ha svårt att hålla mig från att gå från lösnummerköpare till prenumerant.

Nu är det full fart mot helgen med hostmedicin och honung i högsta hugg! KRAM

Bild: privat

Hemtex + Oddbirds

Host host... det är en hostig tillvaro för mig just nu. Hesheten har gått över till förkylning och hosta, men någon feber har jag inte. Att jag varit så hängig har gjort att bloggaktiviteten inte har varit stor, men nu hoppas jag på bättre tider.

I dag var jag på kurs och på vägen hem gick jag förbi på Hemtex för att kika på produkterna från Oddbirds. Det finns charmiga kuddfodral, stora kuddar i klara starka färger, sängkläder, plädar och mattor. Jag hade ju glädjen att få en presentation vid Oddbirds monter på Formex och nu känner jag ett sug efter ännu mer härlig design från dem. En glad påse rikare är jag nu hemma igen och om jag får tid och ork i kväll ska den packas upp och sen blir det att "hösta" till vardagsrummet ytterligare.

Kram på er!



Bild: privat

Ljus tillvaro

Denna vecka har varit fullmatad och hur jag mått har både gått upp och ner. Veckan började med goda nyheter som resulterade i en fin blombukett från maken.



I början av veckan blev jag också väldigt hes och det är jobbigt främst med tanke på att jag är lärare och behöver höras i klassrummet... Tröttheten dominerade mina kvällar och jag har inte haft den ork jag skulle ha behövt. Det är något magiskt med fredagar, för i morse när jag vaknade kändes hesheten och halsontet bättre :-) Fredagsmyset är i full gång och det betyder något gott att äta och en massa tända ljus.



I morgon fortsätter firandet av Ebbas treårsdag, även om den rätta dagen är på måndag. Närmsta familjen bor en bra bit bort och då är helgen det enda alternativet för firande. Vi passar på att låta min mamma, plastpappa och lillasyster agera barnvakter i morgon kväll eftersom vårt bostadsområde då upprepar fjolårets succé och har en höstfest för oss vuxna. Det ser vi fram emot massor! Jag önskar er alla en härlig helg!

Bilder: privata