Smart Hooks

Bosign imponerar med ännu en ny och smart produkt, nämnligen Smart Hooks. När vi flyttade till huset kunde vi inte använda flera av våra dörrkrokar på grund av att dörrarna här var för tjocka. Det problemet löser Smart Hooks för själva hängarna är flexibla och passar på så sätt dörrar i olika tjockleckar, från 35-50 mm.



Det finns två olika modeller, en hängare med fem krokar och en hängare med en krok. Förutom den praktiska funktionen tycker jag att de är snygga också, så en med fem skulle jag gärna ha på vår sovrumsdörr.

Bilderna är lånade av Bosign med tillåtelse.

Köket i vit skrud

Med den befintliga Faktumstommen från IKEA tillsammans med vita skåpluckorna Applåd och handtagen Klippig har vi nu fått ett helt nytt kök för en i sammanhanget billig peng. Det känns så skönt att ekluckorna är borta och vi njuter nu av ett ljusare och fräschare kök.



















Jag får inte riktigt till bilderna när det är så ljust i köket, men jag hoppas att ni kan se på ett ungefär ;-) Just nu har jag och flickorna påsklov och jag har inte riktigt fått den tid jag velat till piffande då vädret är så fint, men den tiden kommer nog också... 

Bilder: privata

Ek ska bli vitt

På skärtorsdagseftermiddagen anlände våra nya köksluckor och fronter, men vi (eller ja, maken) hann bara sätta upp hälften innan vi skulle åka iväg på härligt påskfirande hos mina föräldrar. Nu är vi tillbaka på hemmaplan och efter att ha monterat upp flickornas studsmatta och bytt däck på bilen fick M äntligen börja fixa i köket igen. I kväll får ni en liten smygtitt på hur det blir.



Jag hoppas att ni har fått njuta av en påskhelg med lika fint och varmt väder som vi har haft. Hur underbart som helst ju!

Bild: privat

Det växer och gror

Min mormor har ställt ihop några blommor jag gillar i fina vita krukor i ena köksfönstret hemma hos mormor och morfar. Pelargonerna har klarat övervintringen och blommar redan igen. Hemligheten lär vara äggskal...



Det växer också bra i min systers mage och i augusti ska jag bli moster för första gången :-)



I dag har det varit härligt soligt vårväder här i Norrlands inland och vi har suttit på altanen och solat i bara linne och upprullade byxor. Helt underbart! Hoppas ni har en fin påskhelg där ni är!

Bilder: privata

Nostalgi

Hemma hos mamma hittade jag min gamla frukostbricka från lågstadietiden. Den är något sliten och repig, men jag ska minsann ta med den hem för att få uppleva känslan av barndomens frukostar igen. Jag undrar om mamma har kvar muggen som hörde till?!



Bild: privat

Mr Uggly flaskkork

Jag har tidigare skrivit om mina favoriter bland KG Designs nyheter och Mr Uggly som flaskkork är definitivt en av dem. Nu har en vit miniversion tagit plats i vårt kök. Den blir en fin smygstart på den stora köksförändringen som anländer i morgon :-)







Nu laddar vi för skärtorsdag på skolan och sedan får vi äntligen ta påsklov vi med :-)

Bilder: privata

Enkelt med ägg

Visserligen är butikerna fyllda med massor av fint påskpynt, men när jag satt och kikade igenom min inspirationsmapp hittade jag en bild från Livet Hemma som jag fastnade för. Vanliga hederliga ägg i en skål passar finfint på bordet och om man vill ha dem framme länge går det ju alltid att blåsa ur dem först.



Bild: livethemma.ikea.se

Ägg från Affari

Jag älskar mitt nya ägg från Affari som jag beställt från Perlan Living. Så här i efterhand önskar jag bara att jag skulle ha köpt fler...





Äntligen fredag och jag önskar er alla en trevlig helg! Förresten, IKEA har ringt och meddelat att våra nya köksluckor kommer på självaste skärtorsdagen. Då är ekluckorna ni ser i bakgrunden bara ett minne blott.

Bilder: privata

En vit hint

Köket är en viktig del av ett hem och så även för oss. Som ni vet har jag länge varit väldigt less på ekluckorna i vårt kök, även om de fortfarande är fräscha och fina. Tack och lov att de förra ägarna valde ett IKEA-kök, för då kan vi enkelt bara byta ut luckor och täckskivor och få ett helt nytt kök för en förhållandevis billig peng. Jag och Ebba fick med oss två luckor hem från IKEA i fredags, bara för att testa, och resten har vi klickat hem via Handla Hemma. Nu är det bara att vänta...



Bild: privat

Påskfint

I senaste nyhetsbrevet från Livet Hemma bjuds vi på inspiration inför påskens alla dukningar och jag gillar idén att dekorera fint på ett sideboard i stället för att ha för mycket pynt på matbordet. Då kan alla se varandra samtidigt som det finns något fint att njuta av vid sidan av bordet.  


Foto: IKEA LIVET HEMMA/Nina Broberg

Härligt gula och gröna vaser tillsammans med påskliljor, tulpaner och kvistar. Kan det bli bättre till påsk?

IKEA PS SANDSKÄR

Två vita Vågö - check! De ska få sällskap av ett vitt IKEA PS SANDSKÄR, som för tillfället står i vardagsrummet och väntar på varmare väder.







Ljushållarna kommer från Lagerhaus, för vi hann minsann besöka några fler affärer förutom IKEA. Ebba gillar att kolla i affärer precis som jag, så vi två kan vara borta på långa shoppingturer... Hon fick med sig ett par rosa sandaler med paljetter och Hello Kitty-mönster, vilket var ett litet trick från min sida för att få henne att hålla ut extra länge ;-)

Äventyr

Under morgondagen väntar ett äventyr för mig och Ebba. Vi ska bland annat ge oss ut på jakt efter ett par sådana här:


Jag hoppas på ett lyckat resultat!
Uppdatering: Vi lyckades få med oss tre Vågö hem, varav två är våra och en ska till en vän :-)

Bild lånad från ikea.se

Hemmadag

Jag har vabbat i dag, eftersom Ebba fick magsjuka i natt. I stället för att skriva långrandigt om hur less jag är på alla sjukdomar tänkte jag visa några bilder från köksbänken där jag städade och rensade medan sjuklingen sov.









Zinkägget kommer från Village.

Bilder: privata

Gröna kuddar

För det första vill jag tacka för era fina kommentarer om vår trappa! Jag hajar fortfarande till när jag ser den, fast på ett bra sätt. Det blev verkligen ett lyft, främst för hallen.

I lördags fyndade jag två sköna gröna kuddar för 49 kr styck på Hemtex.





Nu tror jag att några fler gröna detaljer som finns i mina gömmor ska få komma fram i vardagsrummets ljus. Förresten, på tal om grönt så fick jag tipset att gräva ner mina utblommade vårlökar i rabatten när den kommer fram. Då ska de tydligen inte bara blomma igen utan även kunna sprida sig. Det ska jag testa, även om jag måste ge mig till tåls ända till nästa säsong för att se om det fungerar... Hoppas att du haft en fin start på veckan!

Bilder: privata

Trappan är klar!

Klockan 10:15 i morse la Mathias sista handen vid trappstegen, så hans tidsplan höll mer än väl. Nu trippar vi upp och ner på ett mjukt underlag och den mörka träfärgen är ett minne blott. Härligt!

Första bilden visar hur det kan gå när mamsen ska inredningsfotografera och de två döttrarna också vill vara med på ett hörn, även om den äldsta bara är med genom sin innebandyklubba ;-)















Note to self: välj inte en blommig tapet till hallen när du får chansen att göra om i sommar! M har gått med på att tapetsera om fondväggen jag tröttnat på när vi ändå ska lägga klinker och golvvärme ända fram till tvättstugan. Men det är ett senare projekt... Nu njuter vi av söndagen!

Bilder: privata

The stairway to...





...övervåningen är nu på väg att bli vitare och mjukare :-) Som alltid när min man kör i gång går det undan i svängarna, så jag hann inte fotografera hur trappan såg ut innan han började. Bilderna visar hur det ser ut nu när han hunnit halvvägs. Under några kvällar denna vecka har han målat ledstången, spaljen och halva trappstegen vita. Ovansidan av stegen ska nu kläs in med en antracitgrå matta och det är tänkt att ske i kväll när flickorna sover och behovet av att springa upp och ner inte är så stort. Förra helgen sa Mathias att trappan ska vara klar senast nästa söndag (läs i morgon) och det ser ut att bli så. Jag gillar att hans tidsplaner håller!

En annan positiv sak är att jag under torsdag och fredag hann jobba undan väldigt många omdömen, så nu har flera stressiga stenar fallit från mitt bröst. Det känns däremot att jag haft det fullt upp i veckan, för i går kväll gick jag och la mig klockan nio och det hör inte till vanligheterna när det gäller mig och fredagkvällar.

Ha en skön lördag kväll!

Bilder: privata