För lite att göra?

Emmy och Ebba har åkt i väg på eget semesteräventyr till sin mormor denna veckan. Det innebär att jag och Mathias har fått massor av tid för oss själva, men också att vi kunnat pyssla på med olika små projekt här hemma när andan fallit på. Gårdagen bjöd på underbart väder, så då låg vi på stranden hela dagen, vilket var en annorlunda upplevelse. "Kom och bada med mig!", "Jag vill ha glass!", "Jag är kissnödig", var kommentarer som vi helt kunde bortse från och i stället ägna oss åt solande och korsordslösande i lugn och ro. Sedan kunde vi äntligen avnjuta en middag på nya altanen utan att det regnade. Härlig semesterlyx! Vi har inte så ofta möjlighet att komma ifrån bara vi två tillsammans i vardagen, då våra föräldrar bor många mil bort. Därför uppskattas sådana här dagar extra mycket och de kan vi förhoppningsvis leva på länge. Även om vi saknar flickorna så är det helt klart viktigt att få vara bara vi två också.

Till saken nu. I går kväll började vi prata lite smått om att det kanske börjar vara dags att öppna upp och kapa (halvera) spaljén som sitter i köket. Vi har längtat efter att göra det länge, men sagt att vi skulle vänta tills Ebba blir lite större. I höst fyller hon fyra och förstår förhoppningsvis att det inte är läge att göra några klätterkonster ovanför trappan. Min stora dröm är att ha plexiglas i stället för träribbor, men i väntan på att den drömmen ska bli sann är detta en bra lösning för att få det mer öppet mellan kök och vardagsrum.

Före:




Cirkelsågat på mitten och alla ribbor borta:



Halvklart:







Mathias har precis åkt för att köpa ett par geringstänger, överliggare och lite annat som behövs för att göra den halva spaljen stabil. Ett varv med ny färg kommer det också att bli och sen åker vi nog på att måla om taket också eftersom ribban som var fäst i taket så klart lämnade spår efter sig. Med det ena följer det andra... Öppet och fint blir det i alla fall! Ha en fin fredag!

Kommentarer :

#1: Emma

Superfint, vilken stor skillnad:) Härligt! Skönt med lite egentid ibland, ha en mysig fredag, kram emma

skriven
#2: Hanna - whiterainbow

Vad fint de vart, nu har ni utsikt ut :)

skriven
#3: Ulrika

Hej bästis,

jag kan verkligen förstå hur du känner/menar med eran härliga barnfria vecka. Den är ni så värd!

Det låter verkligen som att ni passar på att ta

vara på den, och vad himla fint det blev med spaljen! Riktigt stor skillnad!

Det blev öppet och jättefint!!

Tänk att så lite - kan göra så mycket! :)



Stor kram från mig!!!

skriven
#4: pysseliten

ja wow så fint det vart så öppet :) Och så fint det ser ut i alla fönster man ser från köket .Och skönt att få lite egen tid .

skriven
#5: pysseliten

ja wow så fint det vart så öppet :) Och så fint det ser ut i alla fönster man ser från köket .Och skönt att få lite egen tid .

skriven
#6: Jenny

Wow vilken skillnad, nu ser ni ju ut på ett helt annat sätt i köket - snyggt! Och det låter skönt att vara helt barnfria, något jag hoppas kunna vara från nästa sommar och framåt, när lillebror är något större. Tror det gör gott för hela familjen :-)

Kram!

skriven
#7: Petran på DesignInsight

Så himla kul att se dessa bilder! Precis så vi tänkt med. Är det ok att jag lånar bilderna till bloggen?



himla ljust och fint gumman! jag längtar sjukt mycket till vi få det lika fint som er :)

skriven
#8: Dessi - Home and desire

Åh, det blev då verkligen ljust och snyggt! Urläckert! :)



Kramar vännen!

skriven
#9: Linsan

Vad fint ni har det!! Kram L

skriven
#10: Dessi - Home and desire

Tack vännen för din fina kommentar hos mig! <3

skriven
#11: Linda - Lindas Nya Hus

Oj, vilken skillnad! Så öppet och fint det blev!

Och vad skönt för er med lite vuxentid, det kan nog behövas ibland :)

Kram!

skriven
#12: DAHLARNA - Viktoria

Ja, visst behöver man vuxentid ibland! Vi får inte det speciellt ofta heller, då inga föräldrar bor i samma stad. Men nu har vi bokat in en 40-årsresa bara mannen & jag i höst :-)!



KANONSNYGGT blir det! Så mycket ljusare! Kul att göra en egentligen liten förändring, som ändå ger så stort resultat! Duktig man du har :-)!



KRAM KRAM KRAM

skriven
#13: Sofia

Åh det där blev ju hur fint som helst!! Bra jobbat!! :) Skönt med ljusa ytor!

Kram!!

skriven

Kommentera inlägget här :