Flytten har gått bra!

Hej go vänner!
Här kommer ett livstecken från en nybliven husägare. Vi är på besök hos svärisarna över dagen, så då tänkte jag passa på att kika in här. Nu har det gått en vecka sedan vi flyttade och det har minst sagt varit en hektisk, men samtidigt fantastisk vecka. Flytten gick fint och inte ens den minsta tekopp har gått sönder. 

Hittills har vi hunnit måla om väggarna och taket i vardagsrummet. Väggarna blev vita samt att vi valde en mörkgrå fondvägg. Det blev jättebra och vi är riktigt nöjda med färgvalet. Trappspaljen har också fått sig en uppfräschning. Innan M började måla den såg den riktigt vit ut, men när han målat några brädor såg man att ursprungsfärgen mer var grådassig än vit. I går började vi med Emmys rum och där ska en vägg och dörr sättas upp. Hennes rum ligger nära trappen och den hade de förra husägarna byggt in och gjort en sorts "koja" under, men där väljer vi i stället att öppna upp. M har rivit reglar hela natten, så i morse var det ljust och öppet vid trappen och passagen bredvid. Det blev helt klart en förbättring! I morgon ska reglarna till Emmys vägg sättas upp och när den väggen är klar blir det tapetsering. Hon kommer att få Dino-tapeten från Sandberg som fondvägg, men vad vi ska ha på de övriga väggarna har vi inte bestämt än.

Just det, mina Mairo-rullgardiner kom med bud redan i måndags och nu hänger de i de tre fönstren ovanför köksbänken. Precis som jag trodde passar de jättebra där.

Lilla Ebba bestämde sig plötsligt för att flytta från mamma redan första natten i nya huset. Vi hade såklart först ställt spjälsängen i vårt sovrum, men där kunde hon inte alls somna. Hon bara skrek och skrek, så då tänkte vi bara prova att ställa in sängen i hennes eget blivande rum och tror ni inte att hon somnade direkt?! Då fick jag lite lätt separationsångest, men hon har hittills sovit så gott i sitt eget rum och jag tycker samtidigt att det är rätt skönt att kunna ligga och läsa utan att hon vaknar.

Jag har fotat en hel del, men eftersom vår dator fortfarande är nedpackad och vi inte har fått internet ännu får ni vänta lite till med att se bilder på hur vi har det i vårt nya hem. Det känns absolut redan som hemma och alla grannar är så trevliga, området är lugnt, barnvänligt och mysigt.

Jag har förmodligen massor att läsa ikapp på er andras bloggar, men det får vänta tills vi har internet hemma. Annars finns kanske en risk att jag fastnar här hela eftermiddagen och kvällen lång. Hoppas vi hörs snart igen!

Kommentarer :

#1: Mari

Kul att allt gått bra!

Först vill man att de ska sova i eget rum och sedan när de gör det vill man ha dem jämte sej, ett dilemma att vara förälder. Fast det är rätt skönt när de sover i eget rum.

Va bra att rullgardinerna passade och att redan är på plats!

Ska bli kul att se hur ni har det sedan!



Ha det så jättebra!

skriven
#2: Malin

Åhh så spännande det ska bli att få se bilder sen:) Kul att ni redan känner er som hemma! Det är en härlig känsla att få komma till sitt nyköpta hus. Minns känslan när man öppnade dörren med sin EGEN nyckel:) Vad kul att hon somnade i sitt eget rum! Kram

skriven
#3: Camilla

Ska bli så kul att få lite bilder sen.. :D

Skönt att flyttn gick bra.. och att ni redan trivs :D

skriven
#4: dahlarna

Vad kul att höra att allt har gått så bra med flytten!! Och att ni trivs så bra i området! :-)

Längtar efter bilder på nya huset! Ska bli så spännande & kul att se! Vad smidigt & lätt det verkar ha gått att lilltjejen flyttade till eget rum! Hon var helt enkelt redo själv för det, även om hennes mamma kanske inte var det... ;-)

Ta hand om er & lycka till med renoveringar etc. KRAMISAR!!!

skriven
#5: Pysselprinsessan

Härligt att det känns så rätt och att allt gått bra! Jag följer med spänning! :)

Kramar

skriven
#6: MissStorm

Kul att det går bra med huset! Ser fram emot att få se en massa foton sen då!

Kram

MissStorm

skriven
#7: jenny

hej! kikar in och säger hej och berättar att jag börjar blogga igen....dock inte lika mycket som förut.



Vad kul att ni flyttat in, ska bli kul och få se lite bilder sen när ni kommit iordning.



Kram/jenny

skriven
#8: Annelie

ÅÅ vad roligt att ha ett ehlt hus att fixa i ordning.

Ser fram emot mer bilder.

Hoppas att ni inte sliter hela tiden utan hinner njuta lite i solen oxå.

Ska med glädje följa dig i ditt nya hus.

skriven

Kommentera inlägget här :