Nu börjar vi i Ebbas rum

Första besluten som vi tagit angående Ebbas rum är att slå ut garderoberna och att byta golv. Med garderoberna borta blir det förhoppningsvis lättare att möblera rummet. Så här såg det ut när vi burit ut allt ur rummet för ett par timmar sedan:


Här kommer man in i rummet. Till vänster är det tre fönster som täcker en hel vägg.


Kortsidan mittemot fönsterväggen. Som synes finns inte mycket ledig väggyta kvar. Under tavellisten som hänger kvar har hennes säng tidigare stått.


För att frigöra så mycket golvyta som möjligt skulle jag i framtiden vilja ha skjutdörr in till Ebbas rum.



Det var hela rummet det! Kom gärna med tips och idéer om du känner att du får några :-)

Golv är redan inhandlat och det är även vit färg till tak och väggar. Planetpolarna som sitter som fondvägg får vi enligt ett bestämt beslut av prinsessan själv inte måla över. De randiga tapeterna, som den uppmärksamma kanske minns från hallen utanför Emmys rum, ska däremot bort.

As we speak är garderoben redan ett minne blott. Trevlig fredag kväll!

Bilder: privata

Kommentarer :

#1: Louise

Bra början med att dra ut garderoberna. Ger mycket mer plats :)

Det är verkligen inte lätt & en vägg med tre fönster gör inte saken lättare. Hoppas ni kommer på en bra lösning & skulle något ploppa upp i min hjärna hojtar jag till :)

Trevlig fredagskväll

Kram

skriven
#2: Sofia - Lite om inredning

Svårt!

Men jag hade nog ställt sängen längs med kortväggen igen, kanske loftsäng så du får ytan under med till nåt. Under fönstret hade jag antingen satt ett skrivbord eller massa förvaring hela vägen. Vet dock inte hur det skulle bli med elementet! ;)

Lycka till!

Kram!

skriven
#3: Emma

Svårt med möblering men att ta ut garderoberna var nog ett klokt val:) Kommer bli jättesnyggt! Ha en skön lördag, kramar emma

skriven
#4: Hanna - whiterainbow

Jag hade nog dom Sofia, satt en loftsäng och där under myshörna eller skrivbord. Förvaring längs fönsterväggen, smås expidit, de släpper ju även in värmen med sina hål:)

skriven
#5: Cissi

Kanske en säng uppbyggd av köksunderskåp längs kortväggen. De är både djupa & lagom höga (man kan välja bredd med hjälp av en regel i väggen som spånskivan kan vila mot). Massor av förvaring med andra ord. Har byggt båda barnens sängar på detta sätt. saknas det en "bit" för att sängen skall täcka hela längden, så blir det snyggt & praktiskt meden Sänggavel i ett block som är högre än själva sängen (finns bättre bilder i bloggen "tresmaprinsar & en liten prinsessa")

Skåpen kan varieras med ikeas dörrar och även något öppet här & där

Mvh /Tomtebo Cissi

skriven

Kommentera inlägget här :