Ingen återvändo

Under en tid har vi hört ett konstigt droppliknande ljud från taket i badrummet som ska renoveras. Det är väl egentligen det ljudet som är det främsta skälet till att vi äntligen kommer i gång med renoveringen. Mathias öppnade upp taket i förmiddags och tack och lov är det ingen vätska som orsakat ljudet. Det var i stället en bräda som satt fast med hjälp av en rostig gammal spik och som därför låg och vibrerade mot ett rör. Puh! Sedan åkte Mathias och inhandlade nya brädor och gipsplattor för att fixa taket igen. Vi vill göra så mycket förarbete som möjligt själva, eller rättare sagt Mathias gör och jag underhåller flickorna. Nu har han i alla fall också dragit ner våttapeten från väggarna och där ska också gipsplattor upp innan eventuella hantverkare kommer och tar över.

Såhär ser det ut i badrummet nu i kväll:







En sista titt på bastutaket som snart är ett minne blott:



I går åkte vi och hämtade en offert som blivit klar, så förhoppningsvis får vi den andra snart också. Det är bara att konstatera att rotavdraget är ett av de bästa avdragen på länge.

Som alla andra helger har denna helg bara flugit förbi. Vi har haft jättetrevligt och mysigt tillsammans med min mamma och plastpappa, men nu har de åkt hem till sig igen. Söndagsångesten har ändå inte infunnit sig tack vare sportlovet som inleds på riktigt i morgon. Skönt att få känna lugnet en söndag kväll. Hoppas du har en fin kväll, kära bloggvän!

Bilder: privata

Kommentarer :

#1: Jenny

Åh va spännande att följa detta! Tur att ni hinner innan ROT-avdraget ev dras in (om jag inte läste fel häromdagen) Lycka till :-) Kram Jenny

skriven
#2: pysseliten

Tur att det inte var vatten som hade gått in .

Vi gjorde ju vårat badrum helt själva men det tog tid , ca 6 månader innna det stod klar så det var ju tur vi hade en toa till .

skriven
#3: Annas inspiration

Wow det kommer bli världens skillnad :-)



Ha en fin start på veckan

Kramar

skriven
#4: Sandra | Inspirera Mera

Vad skönt att det inte var en vattenskada! Vad spännande att ni har satt igång med renoveringen, ska blir roligt att följa.

skriven
#5: Carina - inspirera

Oftast tror man det värsta - då är det skönt att det inte var så farligt!

Det kommer bli jättefint! Alltid kul med projekt...speciellt den här årstiden när man bara vill fram till sommaren.

Kramen.

skriven
#6: Jemps

Vad kul att ni är på G! Och skönt att det inte var vattendropp som kunde lett till otrevliga mögelskador. :-/ Vet du, nu när vårsolen börjat skina vill jag nynna min specialare: I can flyyy-a-a-a-aaaa-a-a-a-aaaaaa-a-a-a-a och aldrig sluta precis som traditionen lyder! :-D Miss you, kram!

skriven

Kommentera inlägget här :